امروزه با فراگیر شدن موبایل های هوشمند، صنعت اپلیکیشن موبایل، یک صنعت وسیع است که روز به روز در حال توسعه بیشتر است. به همین ترتیب طراحی و توسعه ی اپلیکیشن ها نیز، یکی از عرصه های رو به رشد است. در این بین اما اپلیکیشن های کسب درآمد نیز یکی از انواع اپلیکیشن هاست که در این مقاله قصد داریم در رابطه با آن ها بحث و گفت و گو کنیم.
اپلیکیشن های کسب درآمد
در میان مدل های کسب درآمد با اپلیکیشن های موبایل، تبلیغات در اپلیکیشن از اهمیت بالایی برخوردار است.در این مقاله مدل های کسب درامد با اپلیکیشن موبایل را بیان می کنیم و در قسمت آخر، کسب درامد با اپلیکیشن موبایل را با استفاده از تبلیغات، به صورت اختصاصی بررسی خواهیم کرد.
روش های کسب درآمد با اپلیکیشن موبایل
در این بخش تعدادی از روش های کسب در امد با اپلیکیشن های موبایل را بیان می کنیم :
اپلیکیشن های فروش مستقیم :
یکی از مدل های کسب درامد با اپلیکیشن های موبایل، فروش مستقیم اپلیکیشن است. به این معنا که هنگامی که کاربران نسخه کامل اپلیکیشن شما را دریافت نکرده باشند، تنها می توانند تعداد کمی از تصاویر و تعاریف و یا یک ویدئو را به عنوان پیش نمایشی از نسخه ی کامل اپلیکیشن دریافت کنند که با طراحی اپلیکیشن پرداختی در داخل همین نسخه، می توان به کاربر امکان پرداخت و دریافت نسخه ی کامل را داد. با این کار، کاربر تنها یک بار هزینه ی مورد نظر شما را پرداخت خواهد کرد و نسخه ی کامل اپلیکیشن شما را دریافت خواهد کرد. به این نوع اپلیکیشن ها، اپلیکیشن های پرداختی می گویند که به عنوان مثال می توان اپلیکیشن Minecraft Pocket Edition را نمونه ای موفق از این اپلیکیشن ها دانست که در سال ۲۰۱۱ منتشر شده است. این اپلیکیشن یک ویدئو گیم است که از محبوب ترین اپلیکیشن های پرداختی در گوگل پلی استور می باشد. مبلغ پرداختی برای هر دانلود این اپلیکیشن، برابر ۶٫۹۹ دلار است.
پیش نمایش تصاویر و تعاریف یا ویدئو در اپلیکیشن های پرداختی، برای این است که قابلیت های اپلیکیشن را به مردم نشان دهید و آن ها را برای خرید نسخه اصلی، متقاعد سازید. با این کار آن ها متوجه خواهند شد که اپلیکیشن شما چه چیزی را در اختیار آن ها قرار می دهد.
البته در این موارد، به دلیل این که تصمیم گیری را برای کاربر دشوار می کند، محبوبیت آن از بین رفته است و متاسفانه هیچ اپلیکیشن پرداختی ای، در میان فهرست اپلیکیشن های پر درامد قرار ندارند. با این وجود باز هم یکی از اپلیکیشن های کسب درامد، اپلیکیشن های پرداختی هستند که در برخی موارد خود را به اثبات رسانده اند.
اپلیکیشن های فرمیوم
این مدل از اپلیکیشن های کسب درامد به گونه ای است که کاربر می تواند نسخه کامل اپلیکیشن را به صورت رایگان داشته باشد اما برای بالا بردن و ارتقا اپلیکیشن و غنی کردن آن باید هزینه ی اشتراک بپردازد و برای یک بار از این غنی سازی بهره مند شود. بهترین نمونه از این اپلیکیشن ها، بازی Clash of Clans است.
این گونه از اپلیکیشن ها هم متاسفانه در بین مردم از محبوبیت بالایی برخوردار نیستند و تعداد افرادی که تمایل به پرداخت هزینه داشته باشند اندک است. به همین دلیل، اپلیکیشن های فرمیوم تنها تمرکز خود را بر روی افزایش تعداد دانلود قرار داده اند.
اپلیکیشن های اشتراک
این مدل از اپلیکیشن های کسب درامد همانند اپلیکیشن های فرمیوم هستند با این تفاوت که در اپلیکیشن های اشتراکی، کاربران با پرداخت حق اشتراک دوره ای می توانند به تمام محتوا و نه تنها برخی ویژگی های خاص، دسترسی پیدا کنند. اپلیکیشن شما در این روش، به صورت رایگان منتشر می شود اما کاربران برای استفاده از تمام امکانات اپ ( اپلیکیشن ) باید مبلغی را پرداخت کنند. نمونه ای که برای این نوع از اپلیکیشن های کسب درامد می توانیم مثال بزنیم، اپلیکیشن اشتراکی Lumosity است که در آن بیش از ۵۰ نوع تمرین برای آموزش ذهن توسط روانشناسان شناختی طراحی شده است که کاربران با پرداخت حق اشتراک ماهانه ۱۱٫۹۹ دلار و یا ۵۹٫۹۹ دلار سالانه می توانند از تمامی امکانات این اپلیکیشن اشتراکی بهره مند شوند. تعداد کاربران این اپلیکیشن، ۹۳ هزار نفر است که یک موفقیت فوق العاده در حوزه اپ های اشتراکی به حساب می آید.
اپلیکیشن های خرید های درون برنامه
مدل دیگر اپلیکیشن های کسب درامد، اپلیکیشن هایی هستند که از طریق خرید های درون اپلیکیشن، مبلغی را برای هر موردی که به فروش می رسد، دریافت می کنند و از این طریق کسب درامد می کنند. این مدل به ویژه در بازی های تلفن همراه و نرم افزار کاتالوگ رایج است. برخی از بازی هایی که به این روش کسب درامد می کنند، کاربران را تشویق به خرید می کنند و در واقع این مدل بسیار انعطاف پذیر است. طبق گزارش Tech Times کاربرانی که از این روش خرید می کنند در حال افزایش است و هم چنین حدود ۱٫۹ درصد از گیمر های تلفن های همراه، در ماه فوریه سال ۲۰۱۶ میلادی، خرید های درون اپ انجام داده اند.
اپلیکیشن های سرمایه گذاری
این مدل، یک مدل جدید کسب درامد از طریق اپلیکیشن های تلفن همراه است که در آن توسعه دهندگان ایده ی خود را در مورد اپلیکیشنی که قصد توسعه آن در یک پلتفرم آنلاین محبوب دارند، مطرح کرده و درخواست کمک های مالی می کنند. در این روش، تعدادی از نرم افزار ها هستند که دارای ایده های جالب هستند و چندین برابر هزینه ی لازم کسب درامد می کنند. این در حالی است که اکثر اپلیکیشن های سرمایه گذاری، ایده های جالبی ندارند و کسب درامد در آن ها بسیار پایین است به طوری که به سختی می توانند هزینه های لازم را کسب کنند.
برای مثال، استارت آپ فناوری Shadowنمونه ای از اپلیکیشن های سرمایه گذاری موفق است. موقعیت سرمایه گذاری که این اپلیکیشن کسب کرد، بسیار چشم گیر بود و توانست از ۳۷۸۴ حامی، مبلغی بالغ بر ۸۲٫۵۷۷ دلار به دست آورد. اپلیکیشن Shadow، توانست از طریق افزودن سطحی از انحصار به پروژه و پاداش ها، در این چالش سرمایه گذاری موفق به کسب این همه درامد شود.
کسب درآمد از طریق تبلیغات در اپلیکیشن موبایل
همانطور که گفتیم، تبلیغات در اپلیکیشن های تلفن همراه، دارای یک جایگاه ویژه در بین روش های کسب درامد با اپلیکیشن موبایل است. به همین دلیل در این بخش به بررسی اختصاصی این روش از کسب درامد توسط اپلیکیشن های موبایل می پردازیم :
تبلیغات اما محبوب ترین مدل کسب درامد با اپلیکیشن های موبایل نیز هست. به این دلیل که کاربران با یک اپلیکیشن رایگان رو به رو هستند که نیازی به پرداخت برای دانلود کردنش نیست و این تعداد کاربران را بالا می برد و به این ترتیب هر چه تعداد کاربران بالا تر رود، درامد توسعه دهندگان افزایش می یابد.
یک گزارشی توسط HIS Markit منتشر شده است، که در آن درامد اپلیکیشن ها در سال ۲۰۲۰ را که از طریق تبلیغات جذب می شود را چیزی بالغ بر ۵۳٫۴ بیلیون دلار پیش بینی کرده است. این گزارش تنها ۶۳ درصد از درامد اپلیکیشن ها از طریق نمایش تبلیغات را به این اندازه پیش بینی کرده است.
البته در این مدل از کسب درامد از طریق اپلیکیشن های تلفن همراه، تنها تعداد کمی هستند که موفق شده اند در این راه درامد خوبی را به دست آورند و اکثر اپلیکیشن ها، نتوانسته اند عملکرد خوبی در این زمینه داشته باشند.
گزارش منتشر شده توسط Klick Health ، ” فیسبوک ” را رهبر مسلم و بی چون و چرا در حوزه ی تبلیغات در اپلیکیشن های تلفن همراه می داند که در حدود ۴۴٫۳ درصد از تبلیغات تلفن همراه را در اپلیکیشن های خود دارد . Alibaba، Google، Tencent، Twitter، Pandora و Yahooدر رتبه های بعدی این گزارش قرار دارند.
کمپانی هایی که موفق به کسب بالاترین درامد تبلیغاتی شده اند، در نهایت به اسپانسر های تبلیغاتی عمده تبدیل می شوند. این روند را به خصوص می توان در بازی های تلفن همراه به صورت بارز مشاهده کرد. بزرگ ترین فروشندگان مانند Disney، Rovio و Gameloft صد ها استدیو کوچک مستقل را به کار گرفته اند که محصولات بازی آن ها را در بازی های کم تر محبوب تبلیغ می کند.
سخن آخر
بازار های اپلیکیشن ها، از یک بازار انفجاری برخوردار است که هیچ گاه متوقف نمی شود. رقابت های قدرتمند و رو به رشد در این صنعت، موجب شده است که توسعه دهندگان روش های جدید کسب درآمد را اعمال کنند و راه حل های کسب درامد مفید و جالب تری را برای کاربران ایجاد کنند. در این میان اما مدل های کسب درامد ترکیبی، دارای محبوبیت بیشتری در دنیای کسب و کار هستند و این محبوبیت به سرعت در حال افزایش است. اکثر مطالعات نشان می دهند که “تبلیغات در اپلیکیشن موبایل” به عنوان یک عامل محرک رشد موبایل در سال های پیش رو خواهد بود.